• 041 444 331
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kako narediti spletno stran v Joomli

Kako narediti spletno stran Joomla - To je vadnica, ki vam bo pokazala, kako lahko v nekaj minutah zgradite spletno stran Joomla.

Joomla spada v rastočo skupino orodij za upravljanje spletnih strani, imenovanih Content Management Systems (CMS). Sistemi za upravljanje vsebine, ki vključujejo druge priljubljene možnosti, kot sta WordPress in Drupal, odvzamejo zapletenost izdelavi spletnega mesta.


Večina CMS ima svojo edinstveno privlačnost. Najbolj priljubljen CMS, WordPress, svojim uporabnikom ponuja preprosto uporabo in obilo dodatkov za izboljšanje platforme.

Joomla na drugi strani ponuja izjemno prilagoditev in prilagodljivost. Čeprav se platforma ponaša z obsežno paleto možnosti, s katerimi lahko uporabnikom ponudi izjemno prilagoditev, ne žrtvuje enostavne uporabe.

V skladu s tem posamezniki, organizacije in podjetja vseh velikosti sprejmejo Joomla kot svojo najprimernejšo platformo CMS za izdelavo spletnih strani za kakršne koli namene. Sledite našemu navodila po korakih spodaj.
Gostovanje vašega spletnega mesta Joomla

Ko se odločite, da boste Joomla CMS uporabili za izdelavo spletnega mesta, je prvo, kar morate storiti, najti kraj za gostovanje vaše spletne strani. To je lahko navaden spletni gostitelj ali celo računalnik (localhost).

Eden od razlogov je strošek. Uporaba računalnika za gostitelja vam ne bo doplačala, medtem ko uporaba običajnega spletnega gostitelja vsebujejo ceno. Vsekakor ne bo pomote, neizogibno bi morali uporabljati običajnega spletnega gostitelja (v večini primerov), ko je vaše spletno mesto pripravljeno, da v živo dostopa kdor koli v spletu.

Vsekakor je uporaba računalnika za gostovanje vašega spletnega mesta, medtem ko delate na njem ali gradite, priročno in je cenejša možnost.
Uporaba navadnega spletnega gostitelja

    Izberite želeno, zanesljivo spletno gostovanje. Priporočamo Bluehost.
    Nakup ustreznega načrta spletnega gostovanja
    Za namestitev Joomle na nadzorno ploščo uporabite namestitveni program z enim klikom
    Izberite podrobnosti skrbnika in se prijavite na nadzorno ploščo skrbnika

Ti koraki veljajo za najbolj priljubljene spletne gostitelje. Pri nekaterih gostiteljih pa je lahko nastavitev Joomle nekoliko zapletena. Kljub temu je lahko storitev uporabnika spletnega gostitelja v takšnih scenarijih neprecenljiva pomoč.
Uporaba računalnika (localhost)

    Prenesite in namestite WAMPSERVER za Windows na vaš računalnik
    Prenesite Joomla, razpakirajte preneseni paket in nato kopirajte neporabljeno vsebino v podmapo WWW v imeniku WAMP računalnika.
    Zaženite strežnik tako:
        Dvokliknite ikono strežnika na namizju
        Levi klik na ikono strežnika v območju za obvestila (privzeta lokacija je v spodnjem desnem kotu zaslona)
        V spustnem meniju, ki se pojavi, kliknite »Začni vse storitve«
        Počakajte, da se številčnica obarva belo
    Z desno miškino tipko kliknite ikono strežnika v območju z obvestili in nato na »Localhost«
    Zgornje dejanje naj vas pripelje do privzete strani strežnika v spletnem brskalniku računalnika
    Na strani strežnika uredite spletni naslov v naslovni vrstici spletnega brskalnika PC od http: // localhost do http: // localhost / joomla / administratorstrator in na tipkovnici pritisnite »Enter«
    Na strani »Glavna konfiguracija«, ki se naloži, izpolnite potrebne podatke, zlasti podatke o administratorju, ki bi jih morali prijaviti na nadzorno ploščo skrbnika

Izdelava spletnega mesta Joomla

Zdaj, ko ste Joomla postavili na gostitelja (bodisi localhost ali standardni spletni strežnik) in se prijavili v skrbniško ploščo, ste pripravljeni začeti graditi vaše spletno mesto Joomla iz nič.
Načrtujete strukturo spletnega mesta
Prvi korak, ki ga morate narediti pri izdelavi spletnega mesta Joomla, je načrtovanje strukture vašega spletnega mesta. Ni vam treba uporabljati zapletene programske opreme za organizacijo, kot je Visio, vse, kar resnično potrebujete, je dobra ol-kombinacija pisala in papirja, da naredite grobe orise.
Druga prednost Bluehosta je, da tako enostavno vzpostavljajo spletno stran joomla z vgrajenimi orodji.
Poleg tega ne smete biti domišljijski. Vaša struktura mora biti jasna, logična in intuitivna. Struktura vašega spletnega mesta je okostje vašega spletnega mesta in zaradi tega je nadaljnji razvoj lahek.
Dodaj vsebino
Ko je vzpostavljena struktura vašega spletnega mesta, nadaljujte z dodajanjem vsebine (mesa) vašega spletnega mesta. Vsa vsebina na spletnem mestu Joomla je shranjena v razdelku »Članki« na vaši skrbniški plošči Joomla.

Zdaj morate razmišljati o tem, kako lahko vaši obiskovalci zlahka navigirajo ali se premikajo z enega konca vašega spletnega mesta na drugega. Tu se začne igrati navigacijski meni.

V meniju je zbirka povezav do vitalnih strani vašega spletnega mesta, ki obiskovalcem pomagajo z lahkoto in jasnostjo krmariti po vašem spletnem mestu.

Koraki

    Pomaknite se do menijev in nato v meniju
    Ustvarite elemente menija v privzetem glavnem meniju (na primer element menija z imenom »O nas«, ki se nanaša na vaš članek o nas)

Pomembne informacije

Vsaka postavka menija privzeto prikaže predstavljene članke v postavitvi spletnega dnevnika. Na primer, ko se pomaknete do upravitelja menijev, bi našli "privzeto menijsko postavko", ki se nanaša na vašo domačo stran, ki kaže to vedenje.

Kljub temu lahko spremenite element menija za prikaz statične strani ali posameznega članka. Na primer, morda boste želeli, da se privzeta postavka menija prikaže kot članek »Dobrodošli« kot vaša domača stran.

Sledite spodnjim korakom:

    Kliknite element menija (na primer "Domov", ki je privzeta menijska postavka)
    Nato kliknite "Izberi", ki je poleg polja Vrsta menijev

    V pojavnem oknu, ki se prikaže, kliknite na člene in nato na en članek

    Kliknite gumb »Izberi / spremeni«, ki se nahaja na desni pod »Zahtevane nastavitve«
    V pojavnem oknu izberite članek, ki ga želite prikazati kot statično stran ali posamezen članek

Morda boste želeli ustvariti tudi menijsko postavko, ki se nanaša na kategorijo. Na primer, lahko ustvarite element menija "Zadnje novice", ki se nanaša na kategorijo "Zadnje novice". Če kliknete točko menija Najnovejše novice, bo obiskovalca usmeril na članke v kategoriji »Zadnje novice«.

Če želite to narediti, morate izbrati vrsto menija, ko se pomaknete do Article, in nato Blog Blog.
Namestite meni

Zdaj ste že skoraj končani. Morate le umestiti svoj meni na svoje spletno mesto in voila ste končali.

Pomembno vprašanje pri pozicioniranju menijev na Joomli je, da predloge Joomla uporabljajo module za urejanje vsebine na različnih položajih na strani.

Koraki

    Ustvari modul za meni
        Pomaknite se do razširitve in nato upravitelja modulov
        Na strani »Upravitelj modulov« kliknite »Novo«
        V pojavnem pojavnem oknu Vrsta modula izberite »Meni«
        Dodajte naslov menija in kliknite na gumb »Skrij naslov«
    Izberite položaj za modul, ki ste ga ustvarili
        Upoštevajte, da se opis za vsako od pozicij razlikuje med predlogami: na primer, zgornji položaj je lahko v nekaterih predlogah označen kot "zgornji" ali "položaj-1" ali kakšna druga manj navidezna nalepka v drugih
    Po nastavitvi položaja nastavite »Status« na Objavljeno
    Pod Osnovnimi možnostmi izberite ustrezno ime menija (na primer Glavni meni, če postavite glavni meni)
    Kliknite »Shrani in zapri«

Pomembna informacija

Ustvarite lahko module za druge menije, ki lahko obstajajo kjer koli na strani. Če želite, da se modul, ki ste ga ustvarili, prikaže na samo eni ali več straneh (na primer samo na domači strani).

Če želite to narediti, sledite spodnjim navodilom:

    Pomaknite se do razdelka Dodelitev menija za modul
    Izberite možnost »Samo na izbranih straneh«

    Na zavihku, ki se pojavi, počistite potrditveno stran, na kateri ne želite, da se modul prikaže, in pustite strani, na katerih želite, da se modul prikaže

    Kliknite »Shrani«

Kaj je sledilo - spletna stran Joomla je bila zgrajena
Tu ga imate. Vaše spletno mesto je zdaj pripravljeno in deluje. Kot vidite, izdelava spletnega mesta Joomla iz nič ni težka, če sledite tem navodilom.
Izberete lahko, da svoje spletno mesto prilagodite več, na primer spreminjate logotip ali urejate podatke o mestu ali spreminjate predloge.
Vendar je trenutno mesto postavljeno na vašem spletnem mestu. Če ste spletno mesto sprva gostili na običajnem spletnem gostitelju, je vaše spletno mesto zdaj v živo in lahko se sprostite, ko boste uživali ob dokončanju gradnje vaše spletne nepremičnine.
Če ste vse to storili v računalniku ali localhostu. Datoteke svojega spletnega mesta morate naložiti na običajnega spletnega gostitelja, da bo vaše spletno mesto na voljo v internetu, tako da lahko obiskovalci dostopajo do vašega spletnega mesta.